6 Nisan 2009 Pazartesi

B-Fit ekibine ve sadece üyelerine özel ücretsiz konser duyurusu...


18 Nisan 2009
saat 21:00

Özel Saint Benoit Fransız Lisesi
Karaköy, Istanbul


M Ü Z i K A L K Ü L T Ü R E L P R O J E
(Basın Bülteni)
Kumbya; kökeninde geleneksel, Kolombiya’yı temsil eden ulusal bir dans ve müziktir. Grup KUMBYA TURKA ise ‘Kumbya ve Türk Müziği’ gibi deniz kenarında doğan iki müzik stilinin ince bir karışımıdır. Latin ve Türk karışımı, KUMBYA TURKA kendine özgü ‘orijinal ve sürprizlerle dolu’ bir orkestradır.
2005 Eurovision Türkiye Birincisi Gülseren ve eşi Luis GOMEZ tarafından kurulan KUMBYA TURKA, sanatçı Gülseren’in sesi etrafında güçlü latin ritmini pekiştiren üflemeli bakır çalgılar ve perküsyonlardan oluşur.
Doğu ile Batı, Türkiye ile Kolombiya arasında gerçek bir köprü olan Kumbya Turka 29 Ekim 2008 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti’nin 85. Kuruluş Yıldönümü Kutlamaları’na katılmak üzere 4 konser gerçekleştirmek için, Kolombiya’nın başkenti Bogota’ya T.C. Kolombiya Fahri Başkonsolosluğu tarafından davet edilmiştir.
İKSV tarafından desteklenen Kumbya Turka'nın, son 1 yıl içerisinde Türkiye'de yaptıkları performanslar yoğun katılımlarla gerçekleşmiştir. Notre Dame de Sion' daki konseri 500, St.Pulcherie' dekini 450, Enka'daki konseri ise 900 kişi izlemiştir. Çeşitli TV kanalları da konserleri defalarca kez yayınladılar. Marmara Üniversitesi'nde 300 gençe unutulmaz bir konser verdiler. Son derece sıradışı bir orkestra olan Kumbya Turka İstanbul’da yeni çıkacak olan albümleriyle tekrar Türk seyircisi ile buluşuyor…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder